Traditioner

Vores traditioner

I Solsikken/Tusindfryd har vi en del traditioner, som vi synes er vigtige i forhold til vores kulturarv, og samtidig er det godt for sammenholdet og fællesskabet.

Fastelavn

I februar holder vi fastelavnsfest. Børn og voksne er klædt ud, og vi slår katten af tønden. Til eftermiddagsmad får vi hjemmebagte fastelavnsboller. I dagene op til laves der fastelavnspynt.

Påskefrokost

I forbindelse med påsken afholder vi påskefrokost. Børnene laver påskepynt og vi får besøg af påskeharen, som har chokolade med.

Sct. Hans

Til Sct. Hans laver vi en heks, som brændes af på bålet.

Motionsdag

I forbindelse med skolernes efterårsferie afholder vi motionsdag. Vi går enten på engen eller skolens sportsplads, hvor vi laver forskellige sjove og fysiske aktiviteter.

Bedsteforældredage

Vi inviterer til bedsteforældredage i børnehaverne, hvor børnene må have besøg af bedsteforældre eller andre med tilknytning til barnet. Den dag/de dage børnene ikke har besøg, er de på tur. Nogle rigtig dejlige dage, hvor der hygges, snakkes, læses og spises sammen.

Julerier i december

I hele december måned bliver der ”julet”. Der er nisseteater, kalendergaver til børnene, julefrokost og besøg i Egtved kirke, hvor nogle af de ældste børn opfører et krybbespil. En eftermiddag i december afholder vi juleforældrekaffe med æbleskiver og småkager fra kl. 14 – 16.30.

Afslutningsfest

Inden de ældste børn skal i skole, holder vi afslutningsfest for dem og deres forældre. Hver familie medbringer en ret til et buffet-bord. Børnene optræder med ..... (det er en hemmelighed). Og der hygges og snakkes.

Øvrige aktiviteter planlægges i den enkelte gruppe.