Politik vedr. sociale medier

Retningslinjer for brug af sociale medier som ansat i Solsikken/ Tusindfryd, af 10/2 2016.

Skriv med omtanke
Solsikken/ Tusindfryd er som mange andre institutioner en moderne og åben arbejdsplads, hvor mange personaler benytter de sociale medier eks. Facebook, Instagram, Linkedin og Twitter.

Som medarbejder i en daginstitution, er man i mange sammenhænge en offentlig person, der skal være sig sin rolle bevidst, og det gælder naturligvis også i cyberspace.
Alt, der er omfattet af tavshedspligten, må ikke deles på Facebook eller andre medier. Emner, som kan forbindes/ kan føres tilbage til institutionen Solsikken/ Tusindfryd og som kan bringe Solsikken/ Tusindfryd i miskredit, må ikke deles på Facebook eller andre sociale medier, f. eks. scener fra en julefrokost, udtalelser/ billeder om og af børn, forældre eller kollegaer.

Profiler på Facebook
Du må ikke oprette profiler på facebook på vegne af Vejle Kommune eller din arbejdsplads.

Venskaber på Facebook
Så længe du er ansat i Solsikken/ Tusindfryd må du ikke være venner med forældre i institutionen Solsikken / Tusindfryd. På den måde undgås misforståelser for både medarbejdere og forældre.

Gode råd om, hvordan du færdes på de sociale medier

1. Tænk over, hvad du lægger ud – der er ingen fortrydelsesret på nettet.
2. Beskyt din profil på Facebook i privatindstillinger, ellers har alle mulighed for at læse, hvad du skriver på den. Opret vennelister – og overvej, hvem der må gøre hvad på din profil, opdel evt. i familie, venner og kollegaer.
3. Opfør dig på de sociale medier, som du gør på jobbet – hav den samme respekt overfor arbejdspladsen, kollegerne og ledelsen på nettet som i virkeligheden.
4. Læg ikke billeder og oplysninger ud om andre – hvis, så spørg om lov, inden du offentliggør information om andre.
5. Skift dit kodeord ofte – så minimerer du risikoen for at blive hacket.
6. Kort sagt: Skriv med omtanke – også på de sociale medier.

MED udvalget.